dilluns, 29 d’octubre de 2007

Parc de la Riera


Més o menys com la foto. En aquestes alçades segueixen fent parcs amb els imposts nostres -mesquinets- tan deplorables com el de la Riera. Bé, algunes setmanes d'hivern serà una delícia per prendre-hi el sol. Ara bé, la resta de l'any...
Qui deu haver dissenyat el jardí? Qualcú que s'ha embutxacat doblers per fer un desbarat. Encara no s'han temut que a casa nostra el que hem de menester és ombra. Els arbres s'haurien de tocar un amb l'altre. Les espècies, per què no han de ser autòctones si més no la majoria? Qualcú s'ha refugiat mai a l'ombra d'un fasser?
Només hi ha un redolet d'alzines i mates, tancat de reixa metàl·lica. Per què?
Des d'un pont es pot veure la diferència entre allà on s'han tudat doblers amb uns resultats penosos o bé el torrent de la Riera -sense embellir- que és una meravella d'equilibri i bellesa.

diumenge, 28 d’octubre de 2007

Viatge iniciàtic boreal


Avui s'ha decidit emprendre el viatge iniciàtic cap a les terres del Nord. Endemés, les dates escollides són de ple hivern. Quants serem? Qui compondrà l'expedició finalment?
El lloc triat ha estat Inverness, la porta de les Terres altes escoceses.
Hi ha hagut debat sobre les cambres. Amb qui dormiré? Si hi ha qualcú que ronqui, com ho farem? Hom pensa que el millor és dormir en un hostel, amb molts de llits, tots junts.  Per dormir, algunes ho faran en pijama, d'altres amb bragues i camiseta, qualcú en pèl, qualcuna amb calcetins...
El pitjor són els voyeurs que no se saben comportat en societat. De totes maneres com que tots ens coneixerem una mica ja no tendrem tant d'endarrer. Hi ha la possibilitat de dormir en torns rotatoris, cada nit amb persones diferents, com volia fer na M.B. si tornàs a tenir 18 anys.
Hem de veure destil·leries? No cal, va dir n'A.N. Un cop n'has vist una, totes són iguals. Sí, passa el mateix amb els homes, va dir na M.C.