dimarts, 12 de maig de 2009

La mala educació


Em fa l'efecte que hi ha grups de gent aculturada, avui en dia abundants en molts de llocs del planeta, que no tenen bona educació o simplement educació. No em referesc a aquella que prové del sistema educatiu, sinó a aquella altra que prové del tracte amb la família, amb els veïns, etc.
He estat en alguns països pobres i com diuen ara, subdesenvolupats, i la gent es captenia d'una forma exquisida, en canvi en d'altres països més rics que aquests, hi havia un comportament públic deplorable. Per posar un exemple, sempentes per pujar a l'autobús, mirar de no fer coa o botar-se-la, tirar papers en terra, destrossar el mobiliari urbà, respondre amb poca o nul·la amabilitat, etc.
Sé que la urbanitat i cortesia tenen poc predicament als nostres dies. Es veuen com una cosa passada de rosca, pròpia de temps enrere. Ja no es pot anar més errat si qualcú pensa això. Els països on els habitants es comporten amb una certa cortesia són els països on em trob més còmode, generalment aquesta cortesia va acompanyada de parcs i jardins tractats amb cura, biblioteques fornides, silenci, transports públics poderosos...

9 comentaris:

USD ha dit...

jo també trobo a faltar una mica d'educació, respecte i sentit comú

Mart de Garriga ha dit...

Usd,
així em sent una mica més acompanyat.

rhanya2 ha dit...

Estic del tot d'acord amb tu. Cada dia em disgusta més la mala educació...
Jo també t'acompanyo, Mart.

Mart de Garriga ha dit...

Violette, no em sorprèn gens que una dama com vós se senti afectada per aquest problema.

Rita ha dit...

Us acompanyo jo també... No puc gaire amb la mala educació...

Mart de Garriga ha dit...

Rita, us comprenc perquè vós sou una dama molt ben educada.

Trini González Francisco ha dit...

Bon dia mestre!
Jo no he viatjat gaire, però per a veure on rau la bona i la mala educació, aquella que surt de la casa pròpia, tampoc fa falta moure's massa, ja que actualment, en el nostre petit país, hi conviuen multitud de cultures, costums i comportaments diferents i aquests que transgredeixen els límits de la bona convivència, provenen d'igual manera de totes les cultures.
Jo crec que simplement hi ha gent ben educada i mal educada.

Mart de Garriga ha dit...

I tant Trini, totalment d'acord. N'hi ha que ens volen fer passar la mala educació per multiculturalitat...

Trini González Francisco ha dit...

Doncs sí, i això fooot...! :)