dilluns, 12 de setembre de 2011

El batlle de Vilafranca de Bonany

No fa gaire, aquest senyor va tenir la gentilesa de concedir una entrevista a un diari de la Ciutat de Mallorca -ara no record quin ni m'interessa molt, la veritat-. Li feren una sèrie de preguntes a les quals respongué tot xalest. Em sobtà que es definís com a "un pagès", i va remarcar "un home de fora vila". La meva coneixença d'aquest personatge és com a usuari de l'estació d'ITV de Manacor on ell treballa, o treballava. No em sembla que aquesta activitat tengué res a veure amb la pagesia, però es veu que tothom reivindica el sector agrari, de paraula, perquè de fets ja és una altra cosa. Idò sí, l'autoanomenat pagès en realitat es guanya o es guanya les garrover fiscalitzant els vehicles quíbers que hi compareixen, i puc afegir que no era dels més tolerants ni dels més simpàtics ni tampoc dels més educats que hem de patir en aquest local.
Més endavant segueix amb la tònica d'emoció per l'agricultura, ara hi podríem afegir autèntica, quan manifesta que enguany a la fira del Meló de Vilafranca tots els melons presentats al concurs eren vilafranquers, i no com en temps dels rojos que els duien de Mercapalma. Aquesta sí que m'és bona, el batlle d'un partit que s'ha carregat l'activitat agrícola arreu del país, resulta que encoloma la falsificació de melons als anteriors governants. En allò que li reconec un interès és en l'arboricultura, ha fet esporgar un arbre de davant l'ajuntament perquè tapava la visió de la bandera "rojigualda" dels nostres curiosos veïns espanyols.
L'afirmació que m'ha produït un atac de tendresa, però, és sobre cultura -no podria ser altrament-. El qui manifasseja l'entrevista li diu que el teatre de Vilafranca està molt bé i ell respon, més o menys, que "és molt guapo amb la panxa plena". Aquí la caga el nou batlle vilafranquer, li he de dir que el teatre també ha servit per entretenir la gent amb la panxa buida, sobretot la dels actors però també la dels espectadors. 

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Enhorabona per tots els vostres escrits, Mart. M'agrada llegir-vos.
Tot i que el batlle de Vilafranca es un treballador de l'ITV, duran l'estiu fa quatre doberets amb la batedora, d'aquí lo de pagès. Els melons dels quals parla no són els que se presenten a concurs, són els que és donen a la fira, però malgrat aquesta petita informació teniu tota la raó del mon. Ahir vespre en va fer una de grossa: quan ell va trobar que els regidors de l'oposició ja l'havien posat nerviós abastament, va donar per acabat el plenari, deixant amb la paraula a la boca als regidors que no havien acabat amb la roda de precs i preguntes. El Regidor Molondro (PP) va dir que el plenari s'havia acabat per que ells per això son els que comanden. Au idò, tan si anam als plenaris amb la panxa plena o buida, teatre en tendrem!!!

Mart de Garriga ha dit...

Gràcies anònim -o anònima?- per devorar els meus escrits. El batlle, com a molt, és un pagès fix-discontinu. Idò així el podran llogar a ell per fer comèdia al teatre restaurat, així sortirà més baratet als contribuents.

Dessmond ha dit...

Mart de Garriga,
Un batlle com aquest, si no existís, l'haurien d'inventar. Pagesos com ell, justament com ell, ja en queden ben pocs!

(Benvolgut i fins i tot admirat Mart, voldria posar-me en contacte amb tu. Em pots emailejar a dssmnd-ensaimada-hotmail-punt-com ? Vull fer-te una proposta. Honesta a les totes, ja t'ho avanço.)

Adolfo Mena ha dit...

Jo també l'he hagut de patir a l'ITV, i no era dels més ràpids ni semblava dels més desperts.
El paradigma de pepero mallorquí, incult i orgullós de ser-ho.
Pobres vilafranquistes!!!!!

Anònim ha dit...

Enhorabona pel text, només hi voldria afegir que l'autoanomenat pagès ara es guanya les garrofes fent de batlle perquè va demanar la dedicació en exclusiva, supòs que el sou i el poder del nou càrrec l'atregueren més que el de simple fiscalitzador.
Així que la funció teatral diària està assegurada!

Mart de Garriga ha dit...

Dessmond, tot d'una que llegui t'escriuré.
Adolfo Mena, sí que estan arreglats els vilafranquers, enyoraran en Jaume Sansó.
Anònim d'avall, segurament tendrà una vida més regalada i no alenarà tant de monòxid.