divendres, 21 de novembre del 2008

Ovelles i figueres a la tardor

Ho va dir ben clar en Gabriel Barceló Milta, d'origen felanitxer, a l'entrevista que li feien els espanyols del Diario de Mallorca l'altre diumenge. La diferència entre el PSM, el partit que capitaneja, i ERC és que els d'ERC "son más independentistats, más radicales, más catalanistas", mentre que ells són més "mallorquinistas". Més o menys coincideix amb l'argumentació tradicional de la dreta i l'extrema dreta de Mallorca. Això passa en tenir una partit d'àmbit illenc, en una sola illa, s'entén i que considera les Illes Balears -no sé què opinen de les Pitiüses- com la seva nació. Acumular dècades d'indefinició i beneitura mena a aquesta situació. Un dirigent jove que té el cap com una olla.
Això sí, no té cap mania d'anar a les eleccions amb estalinistes espanyols i barruts professionals com Eberhard Grosske. Com que aquests no són ni radicals, ni catalanistes, ni independentistes...
Ja ho va dir en Canyelles que aquests del PSM eren quatre ximbombers!

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Això del psm té pinta d'acabar com la processó de la moixeta, i la deriva vé de fa anys.
Adolfo Mena

Joan Vicenç ha dit...

És curiós que jo me fixés amb les mateixes frases, llavors vaig comentar: mecagondeu, me n'he anat d'ERC i ara resulta que són catalanistes, independentistes i radicals. I ara què faig?

Aquestes paraules den Biel són com una sentència pel PSM, el que no sé és qui se n'aprofitarà, potser ERC? potser en Groske? De segur que els espanyols!
JV

Mart de Garriga ha dit...

Adolfo, creu-me que ja no va començar massa bé, ara fa molts d'anys.
Joan Vicenç, en Barceló va dir en públic per primer cop el que molts de militants del PSM han pensat sempre, fins i tot abans que ERC existís a Mallorca.