dimarts, 20 d’octubre de 2009

un dia qualsevol


Passen dones elefant de les tribus de Tanzània. Hi ha nins petits que ja, de petits, tenen cara de rateta, cara de geneta, cara de mostel. Els executius del centre fan grans esforços per deturar la suor d'aixella i marxen per la voravia amb pas ferm i decidit. La germana den Palou duu calcetins de llana en aquest temps insegur, mentre neteja pausadament i feliç les prestatgeries de la botiga. L'àtic dels grans magatzems és ple de solitaris i solitàries que fan viatges continus als recipients de menjar madrileny. L'home de color, negre, ens diu que "uno morro" està foll i nosaltres ens fem còmplices forçats del comentari racista. És racista el comentari? És racista el negre? Gran dia, el fuster pollencí maneja la polidora provocant gran brogit i terrabastall per tot el veïnat, la seva dona hipopòtam ha tret el jeep de bon matí i l'ha acomiadat amb una tendra fregada de musell. El qui és tingut per foll m'assegura que gairebé tothom ha enfollit. Hi ha dentistes homosexuals que cobren en espècies? El padrinet dina amb na Betty Page, però qui paga?

4 comentaris:

Anònim ha dit...

és motiu de satisfacció tornar a veure lletres i comentaris.
ara que els pixacans, peus de rata i demés espécies començen a treura el nas, aquest "dia qualsevol" ens ha tornat a donar senyals de vida i prova de la vostra sempe àgil ploma. no us malpenseu, per la ploma.

rhanya2 ha dit...

El teu escrit m'ha semblat divertit de llegir però amb un regust lleugerament amarg. M'has fet pensar en una pel·lícula de Jeunet, en alguna cançó d'en Portet, en un quadre de Brueghel (el vell!).
M'ha agradat molt, Mart.

Anònim ha dit...

Preciós.
Ja que ningú ho diu, jo m'atreviré.
Adolfo Mena

Mart de Garriga ha dit...

Anònim, cap mal pensament per la ploma. No patiu.
Violette, escolt en Portet i m'agrada la seva germana Neus. Favorable a Brueghel i no conec Jeunet perquè no som gaire cinèfil a més de bastant ignorant. Pensa que a Quíbia hi ha més garrigues que cinemes decents. Celebr que t'agradi.
Adolfo Mena, sort que tornes a donar senyal de vida.