dijous, 26 de novembre del 2009

Hi ha res més mal de passar que el Nadal?


Els homes vestits de pare noel encalcen nines pels carrerons de Sineu, mentre les mares que han pres benzedrina s'ho miren complagudes. Alguns centres comercials, fins i tot alguns carrers i places tenen altaveus amb horribles cançons de Nadal a tota pastilla. Molts de mostradors endiumenjats, només hi manca una geneta morta enrevoltada de llumets fluorescents que s'encenen i s'apaguen rítmicament. I els dinars de Nadal, i els sopars de la nit de Nadal per als espanyols que viuen aquí -o pels mallorquins aforesterats- i el renou estrident pels carrers... i els sopars amb els companys de feina que no acaben mai. I els regals, sí els regals, que et farien fer voltes per les botigues fins que esclatassin. I aquests que fan l'arbre de Nadal i els altres que fan els betlems, fins i tot n'hi ha que gosarien cantar cançons ad hoc per a la festa. I els capellans, i les sibil·les i els escolanets i els pedòfils que van a missa. M'ha semblat veure una invasió d'UFO, si no són al·lucinacions: quina data més adient per envair la Terra i anihilar part de la població.

5 comentaris:

Trini González Francisco ha dit...

I després d'això deurà quedar fatal de la hòstia que jo digui que a mi m'agrada el Nadal (no el tennista, eh? sinó el del 25 de desembre fum-fum-fum)
Si..., hi han algunes coses que cansen, però avui en dia tampoc cal tirar milles per a fer regals.
Amb Internet i un compte PayPal beeeeeeeen associat a una targeta de crèdit (les de dèbit no valen per la ocasió. les emocions fortes venen amb les de crèdit. no hi ha color) et fots un recorregut mundial i compres els regals que voldries per a tu, pels teus pares, fills, germans, etc.
I que no és bonic tot això?
I la pallisa que et fots cuinant tres dies abans per tenir tota la manduca feta pel 24 a la nit i el 25 a migdia? (sort que per Sant Esteve ens convida la mama...) No em diràs que això no val un Potosí?

Ahhhh..., el Nadal! ;)

Anònim ha dit...

I L'ESPERIT NADALENC, I LA GERMANOR, I TOTS AQUESTS DOIS, QUE? JO, A LA MEVA EDAT SE BE AMB QUI VULL TENIR ELS PORCS A MITGES I AMB QUI NO, O NO?
Niàgara

Mart de Garriga ha dit...

No, Trini, no queda gens malament el panorama tal com el presentes. Però i el 24 a la nit quina manduca prepares? Aquí només celebram el dinar de Nadal i Sant Esteve, i ja n'hi ha prou.
Sí, Niàgara, precisament aquests dies he patit agressions (mecànic, benziner, botiguera, ) del tipus: posar cara emocionada i dir-te que si no ens veiem, Bon Nadal! De totes maneres per Niàgara o Iguazú encara s'ho passen bé.

Martí grill ha dit...

Que m'agraden de molt les festes de Nadal... Començant pel Betlem, amb suro, molsa enllaunada i pastorets preciosos i lluents.
A continuació les Nadales; les posaria a tothora, sempre Nadales Catalanes, i a tota llet, si no fos que qualque integrant de la família remuga de forma injustificada per l'escàndol. M'agraden totes: tant les tradicionals com les modernes: heu escoltat mai "Altres cançons de Nadal" (1, 2, 3, 4)? Heu escoltat el nou disc d'enguany "Cançons prenadal" ("però sobretot hi ha d'haver-hi, hi ha d'haver-hi un caganer...")? Heu escoltat la nadala dels Manel "Un camell d'Orient" (http://www.manelweb.com/)? Heu escoltat n'Emili Vendrell, o el Cor Verge de Montserrat, o la Coral de la UIB i filials cantant nadales? Això ho és garrit.
I la nit de Nadal, cap a Matines, a escoltar la Sibil·la, l'antiga i serena Sibil·la i també el sermó de la Calenda i després una tassa de xocolata i una mica de quemullar.
Com m'agraden els dinars de les festes: molt de menjarot, suc, torró i poesies ("La nit de Reis", "L'estimada de don Jaume"), molta de família, tots units recordant tantes de coses, tant de moments.
I per rematar la festa més gloriosa de totes: Els Reis, amb els regals, sovint inútils, però que t'encurollen i et fan passar els primers dies de l'any amb un altre afany, lluny de les cabòries quotidianes, surant dins d'un altre món, tan inventat com tots els altres. VISQUEN LES FESTES DE NADAL!

Mart de Garriga ha dit...

Bé, MartíGrill, ja sabeu que cadascú és "cadasqual"...
També s'ha de dir que vós per fer la quantra ja us va bé.