dimecres, 6 d’agost del 2008

Iñaki de Juana altre cop

Ja ho deia l'altre dia: els espanyols van moguts i la cosa segueix igual o pitjor. N'hi ha prou en veure el rebombori que han fet amb aquest home. Li claven una mala fi d'anys. Quan és a punt de sortir n'hi afegeixen una partida més per uns articles publicats a Gara. Jo els vaig llegir de prim compte i no vaig veure-hi cap "enaltiment del terrorisme" ni cosa semblant, però és clar jo ni som jutge ni som espanyol.
Quan ha complit aquesta altra condemna, més falsa que un duro sevillà, tota la premsa espanyols se li tira al damunt. També els partits espanyols: és entendridor veure aquella "moderada", de Cospedal crec que es diu, feta una escórpora arreveixinada contra de Juana.
I els del PNB li demanen que demani perdó... Jo encara esper que qualque torturador franquista, policia assassí que ara cobra retir amb els meus imposts o gent d'aquesta demanin perdó de qualque cosa!
Iñaki de Juana va tenir un judici just? Eren imparcials els espanyols que el jutjaren? Fou jutjat al País Basc per un tribunal basc?
El darrer crit és que demanen, des del CGPJ -quina trepa-, la cadena perpètua. No hi ha cap país europeu, inclosos el que tenen aquesta figura jurídica, on els presos compleixin tants d'anys com els presos polítics bascos. La UE no té res a dir amb els sistemes jurídics dels seus estats membres? No cal veure si s'executen venjances i no condemnes?