dissabte, 15 de desembre del 2007

Quíbia assalta la ciutat de Mallorca


A l'exposició den Rafel Joan, nascut a ciutat el 1957, però de pares felanitxers, hi havia una granada representació dels quíbers: Nicolau Llaneres, Apol·lònia Bordoi, Jerònia Mascaró -quíber d'adopció-, Jaume Canet, Toni Meravell, Ramon Raconera, Caterina Massutí, Clara Pol Bauzà, Bel Vaquer, Toni Martí, Pilar Rossa, Bàrbara Sansó...
La galeria den Pep Pinya va oferir una mica de vi blanc per a brufar la inauguració de Passatges.
Els inversors i col·leccionistes se situaren al costat dels bohemis. Una dona alta i garrida aparegué de sobte aureolada de rínxols foscos. "Sembla com si ens coneguéssim de sempre", li digué un pintor. En Pere Aeroplà em recordà Francisco Umbral. Vaig saludar i besar gent que no havia vist feia segles: Aina Bonner, sa germana Deborah, en Biel de Furnish Time, en Toni es Llarg, en Julià... i un especial esment per na Francesca Moll de Terrissa.
Els paisatges vertiginosos den Rafel -cal agrair la col·laboració den Pep Mercader i el seu ultralleuger- es desfan i es refan, amagant horitzons de somni, passatges a l'infinit, formes que no existeixen.
En Rafel actuà com un vertader professional, fent cas a tothom, sortint a fora on s'agrupaven els fumadors i els alternatius, deixant-re retratar per fotògrafes teutones i fotògrafs autòctons i contestant les preguntes amb exquisidesa una mica embullosa.

dimarts, 11 de desembre del 2007

Ja l'han feta


El diputat crostó troba que la CCRTV no és nacionalista dels seus. També creu que això del mapa del temps on apareix Mallorca, entre altres terres, forma part del congreny nacionalista que a ell no li agrada. D'aquests ara en diuen constitucionalistes, altre temps se'n digueren falangistes o espanyols senzillament.
Coincideix amb en Francisco Camps, president de la Generalitat d'avall. També ha trobat que ja no es podia resistir més la crosta i ha decidit tancar d'amagat el repetidor de la Carrasqueta.
Altres comparses podrien ésser en Montilla que va ésser ministre espanyol d'Indústria o en Clos -quines casualitats, un altre compatriota- que ho és ara. Segurament es preocuparien immediatament si la comarca del Bierzo es quedàs sense poder veure TVE, per exemple.