dijous, 22 de maig del 2008

NADIA KACI


Nadia Kaci, vet aquí una meravella de dona algeriana i actriu de categoria. De moment només l'he vista a dues pel·lícules de Nadir Moknèche, Vivalaldjerie i Délice Paloma. En aquests dos films es pot veure Alger des d'una òptica prou allunyada dels tòpics. Entre el govern dictatorial i corrupte i els "barbuts" que voldrien implantar la llei islàmica, hi ha tota una gentada que balla, surt els vespres, s'engata, boixa clandestinament o no.
Quina llàstima que per aquí només estrenin pel·lícules si parlen d'Ohio o de Nova York!

19 comentaris:

rhanya2 ha dit...

Doncs, sí... fas ganes d'anar-la a veure!

Mart de Garriga ha dit...

Violette,
tant de temps sense tenir notícies teves. És un honor tenir-te com a visitant. La veritat és que veure aquestes pel·lícules, a Barcelona, pot ésser possible. Aquí a Mallorca ja ho veig més negre.
Besades

Dessmond ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Dessmond ha dit...

Interessant entrada. Desconeixia del tot aquestes pel·lícules que citeu. Existeixen en DVD?. Des que van permetre menjar crispetes a les sales de cine, vaig decidir no tornar-hi mai més.
M'encanta l'expressió "boixar". L'hem de normalitzar. Vull dir fora de les Balears.

Mart de Garriga ha dit...

Dessmond,
benvingut. Feia estona que no em visitàveu. Crec que a l'Estat francès es poden trobar en DVD. Aquí ja serà més difícil.
Boixar hauria de ser el mot d'argot generalitzat, en una situació ideal, en comptes de l'horrible "follar" amb el mateix sentit que li donen els espanyols, que podem sentir per tv3. I ja no en parlem de "polla" que per aquí només és un pollastre femella.
Salut

Dessmond ha dit...

Mart de Garriga,
Porto una temporada complicada. No puc navegar tot el que voldria. Però el fil d'aquest blog procuro no perdre'l.
Conec el significat de la paraula i el trobo molt més nostre que qualsevol acepció que hom pot sentir al Principat.
Jo crec que la llengua catalana la salvarà Mallorca. Mira que et dic!.

Mart de Garriga ha dit...

dessmond,
m'agrada el teu optimisme. De moment encara tenim una bona reserva però només ens salvarem tots units, per a la llengua i per a la resta.

Mart de Garriga ha dit...

sinblancaporelmundo,

Sinblancaporelmundo ha dit...

Ui, guapetón, el teu comentari s´ha desgajat... Què em volies dir, que m'has deija´o con er arma en vilo, mi arma.

Mart de Garriga ha dit...

sinblancaporelmundo,
gentilment, t'hauré de dir una cosa molt sentida: no em manis feines, et va bé?

Sinblancaporelmundo ha dit...

Pero, mi amol, con lo bien que jo te quiero.

Mart de Garriga ha dit...

precisament per això, sinblanca, llegeix DM, organitza conferències als quarters de l'Exèrcit espanyol, promou associacions de pares "castellanohablantes" i compra llibres de n'Eduardo Kordà, en Roman Pinya Picó o Pomar, tant se val, però no em manis feines. Ni youtube ni la cotorra suada de la marededéu de lluc!
entesos?

Sinblancaporelmundo ha dit...

Perdona la meva incultura, ¿DM? Ni piiiiiiiiiiiiiiiiip idea. ¿Eduardo Kordà, Román Pinya Picó, Pomar? Ni piiiiiiiiiiiiiip idea.

Jo sóc de Libertad Digital, El Mundo y Don Pío Moa.

Ah, i la cotorra suada de la marededéu de LLuc, la conec, veus, al menys hi aniré al cel..

Mart de Garriga ha dit...

sinblanca,
tots els que t'he anomenat poden acompanyar els que t'agraden, no passis pena. Tots units cap al Alto de los Leones o Brunete! Ara que no els coneguis fa veure que la pedanteria que esmerçares amb tot allò tan complicat dels nazis i d'air berlin, uix quin oi!, ho hauries també de posar en informar-te sobre altres nacionalistes com tu. També hi ha el fill espuri de Camilo Kose Cela, Miguel Dalmau i altres floretes del bonjesuset

Sinblancaporelmundo ha dit...

Bueno, guapetón, però em podries dir qui són, veritat?

Em sap greu que t'haja semblat una pedanteria el que explicara tan exhaustivament l'origen de "Kruzitürken", però generalment els meus lectors són gent que vol SABER i que no li importa llegir algu de pes... Ni que foren els muermos d'En Quim Monzó o les pelimuermos d'En Ventura Pons!

D'altra banda, almenys ara coneixes com els teus amics naZionalistes intenten sempre manipular i mentir.

Bueno, en fin, yatúsabemiamol...

Mart de Garriga ha dit...

Sinblanca,
al teu país diuen "el que quiera saber que vaya a la escuela". No és així?
Un home tan documentat com tu hauria de saber amb qui compta a la trinxera dels pieds noirs i de l'OAS.
El que té amics nazis i nacionalistes ets tu, no jo. I de manipulador principal hi deu haver el teu col·lega Kimenes Losantos, que ara l'han arruixat una mica devers Madrid. Els capellans són especialistes en usar gent com ell per llavors deixar-los tirats, ja feren el mateix amb el caudillo vostre, aquell nanet traïdor de veu de flabiol.
Els teus lectors deuen quedar acubats després de llegir les digressions filològiques sobre aquesta llengua de cafres que parlen les HitlerJugend de s'Arenal als balnearis, quan la cervesa barata i teba els surt per les orelles de porcellí.

Sinblancaporelmundo ha dit...

Xiqueta meua, em deixes mort! Mira que dir-me que l'alemany és una llengua de la Hitlerjugend i no se què dels balnearis de S´Arenal!

Xiqueta, l'alemany va ser la llengua d'Hitler, però també dels germans Mann i fins i tot de Marz... així que cree que estàs un poc desbarrada. I és que l'alegria de la sentència contra Losantos t'ha fet passar-te amb el cava un poc, bastant, massa. Tingues en compte que és la primera instància i que com diuen dels espanyols, entre els quals et trobes tu: "Hasta el rabo, todo es toro".

Mart de Garriga ha dit...

Però sinblanca, jo no som cap xiqueta, sinó un mascle ben pelut! Crec que qui ha abusat de l'aigua de València has estat tu, no ho trobes?
Francament, en Kimenez Losantos me la bufa, dels collons d'ell podeu penjar en Raxoy si voleu.
Mann és més avorrit que PedroJramires o rodrigues, m'és igual! i den Marx què vols que et digui, si no arriba a fugir a Londres per ventura l'haurien pelat, perquè crec que tant ell com Mann, com Otto Dix, no eren molt estimats per la teva admirada Gestapo o SS.
Espanyol ho seràs tu si vols. Ja et vaig dir que no em manassis feines, poncelleta.

Sinblancaporelmundo ha dit...

Ufff, perdona, T'he respost en l'entrada de San Jaime el que corresponia ací.