dimarts, 17 de juny del 2008

Per Sant Jaume a Pàndols


Sí, nosaltres teníem infermeres com aquestes i no aquelles monges dels feixistes. Enguany és el 70è aniversari de la batalla de l'Ebre, la primera batalla moderna de la història. Dotzenes de milers d'homes hi perderen la vida, molts d'ells catalans. Vicent Rojo hi sacrificà l'exèrcit de Catalunya, també anomenat pels espanyols de l'Est, per tal d'aturar l'ofensiva cap a València. El pas de l'Ebre havia d'anar combinat amb una altra ofensiva amb tropes transportades per la mar darrere les línies feixistes a Andalusia. Incomprensiblement, aquest atac no es va produir mai i el front andalús seguí vegetant, potser una mica com ara.
Per Sant Jaume tornaré a la serra de Pàndols, recorreré els pous de tirador, les trinxeres i arreplegaré metralla. Recordaré els nostres compatriotes i la gent d'altres països, la majoria molt joves, que s'hi deixaren la pell. En el nostre bàndol perquè el feixisme espanyol fos foragitat del nostre país, però encara hi ha tasca.

21 comentaris:

Sinblancaporelmundo ha dit...

mascle ben pelut!

Ahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh! Oi que encebes la meua imaginació calenturienta... com m'agraden els homes peluts...

Ahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh! Si fores turc o iranià, et demanaria en matrimoni. Ara que en eXpaña ens podem casar, no tindríem problemes.

A mi els SS i la Gestapo no em van, per molt que en fotografia estiguen bastant bons.

A veure si escoltem més a FJL, i m'articules una crítica en condicions.

Mart de Garriga ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Sinblancaporelmundo ha dit...

La Guerra Civil espanyola, és a dir, la nostra Guerra Civil, va ser la guerra entre els quals volien esclavitzar-nos a la manera soviètica i unes forces molt conservadores. Aquests conservadors van ser donats suport fins i tot per forces democràtiques que van preferir la dictadura autoritària tradicional que la revolució comunista.

Això és ni més, ni menys el que va passar.

Mart de Garriga ha dit...

sinblanca,
m'agrada que tenguis les idees tan clares, llàstima que siguin dois rematats. Però clar, amb aquests mestres del GRAPO i de l'ORT què es pot esperar? Ja devien cobrar de la policia en temps de la dictadura per fer de provocadors, bé el GRAPO segur, i en Kiménez, devia fer cantonets amb en Cardín i en Mesquida per devers la pizzeria Rivolta del Raval.

Sinblancaporelmundo ha dit...

De debò que no hi ha per on agafar-te, bonic. Bueno, almenys eres un mascle pelut... Encara sort!

Mart de Garriga ha dit...

sinblanca,
deixa-ho anar que es veu que acabes l'oli de valent!

Sinblancaporelmundo ha dit...

Quina raó tens, bonic! Només a Buenos Aires tens tres vegades tants habitants com catalanoparlants -sense oblidar als de l'alghero, per descomptat- en tot el món.

Sí, és una veritable maledicció parlar una llengua universal. Maledicció que supose que tu comparteixes, i si no ho fas, pobre de tu!

I sí, en perd d'oli. Oi que resulta ara que eres mariconofob!

Mart de Garriga ha dit...

Tot ho entens girat, sinblanca. És que el nacionalisme espanyol et té cegat. Acabar l'oli no és el mateix que perdre oli o aigua per la timonera. Documenta't, home, que jo el que som és idiotòfob.
Mesures les coses per la quantitat i nosaltres per la qualitat. Et pots confitar Bones Aires i tots els seus pesats psicoanalistes! Tanmateix, si no fos per ells no tendríeu ni exèrcit, que tot està ple d'ultramarins d'aquests.

Sinblancaporelmundo ha dit...

Clar, la qualitat de tot allò català.

Sí, el món es corre de gust cada vegada que veu a un català. Les llistes de llibres més venuts del New York Times estan plenes de Jordis, Carles i Oriols -i orioles, també, perquè la vostra ministra Aído estiga contenta-; a més la gent s'emociona fins al suïcidi escoltant a En Llach i a Na Bonet -bueno, això ho duen fent quasi quaranta anys, perquè des de llavors us heu quedat agradablement estancats- i, com no, Ventura Pons i les seues divertides pelis són l'alegria dels festivals i del cineclubs del món.

En fi, què faria la cultura del món sense els productes culturals catalans...

Gloria a la cultura catalana... subvencionada, subvencionada, subvencionada, subvencionada, subvencionada i submissa al poder!

Mart de Garriga ha dit...

sinblanca,
l'únic que està subvencionat, i per nosaltres a punta de pistola, és la vostra merdosa i tercermundista cultura espanyola. Això sí que hi està subvencionat de valent.
De totes maneres si no tens més arguments ho podem deixar anar. Perquè posar na Bonet i en Llach, al costat de na Remedios Amaya o na Isabel Pantoja i en Juan Pardo, com a exemples fregaria el deliri.
Curiosament els vostres escriptors espanyols venedors de llibres vénen a viure tots a Catalunya. Bé, com tu mateix d'altra banda. Espanya us agrada molt molt però tots voleu viure aquí. Quines coses, eh!

Sinblancaporelmundo ha dit...

Però delires, majo, oi! Si l'última vegada que vaig estar a Barcelona, no funcionaven ni els trens, ni havia electricitat,i encara sort que em vaig lliurar que encara no teníeu la sequera...

Quin horror! Però de debò et creus que la gent vol viure a Barcelona? Això era en els seixanta i setanta quan era la ciutat de la llibertat i de la cultura per a tota Espanya. Ara és la ciutat i la regió del pueblerismo i del mamoneo.

Pofavó, lo que hay que leer...

Mart de Garriga ha dit...

sinblanca, no sé què m'expliques de Barcelona. Jo visc a Quíbia, però crec que no es pot comparar una ciutat tan pobletana com Barcelona amb una metròpoli com Madrid. On sinó, podríem trobar na Isabel Pantoja, en Miguel Bosé, en Manolo el del Bombo, en Luis Aragonés, n'Angel Acebes, n'Esperanza Aguirre... Tot això són referències mundials en qüestió d'elegància, finor i intel·ligència. Què ho ets de sortat poder-te fer amb tots aquests, per no oblidar els prínceps i princeses que teniu per tot arreu. I encara hi ha aquella banderassa espanyola tan grossa com un llençol del gegant del Pi? Què ho era de preciosa!
Així i tot jo et parlava de tot el país, sí home, del meu país no del teu. De Salses a Guardamar i de Fraga fins a Maó. Aquest país, entre les seves dissorts principals, té està ple d'espanyols malcontents, acomplexats i curts de gambals, que no volen viure a Espanya sinó aquí, però alhora estan rabiosos perquè nosaltres els catalans encara existim, i molts d'anys que durarem. En ser independents tendran la sort de viure en un país civilitzat, no com el vostre d'on hagueren de fugir per fam i rusca, o bé perquè eren homosexuals i els apedregaven per devers aquelles "capitales de provincia" i poblets d'Espanya.

Sinblancaporelmundo ha dit...

Em sembla que el teu complex de superioritat és tan gran que no et deixa veure la realitat.

Ja ningú vol anar a Barcelona, és una ciutat que com diu Don Federico "fue". Els catalans sou tan paletus que us creieu que la gent vol aprendre com boja el català al llarg del món, quan la realitat és que n´hi ha tantes de càtedres en les quals s'ensenya el català perquè nosaltres, tots els espanyols, les paguem via imposats. O és que us creieu que a Alemanya es xuclen el dit.

Xuclaren altres coses i amb més gust, però el dit, no.

En els teus deliris t'has oblidat de l´Alghero, a Sardenya. Els teus amics naZionalistes et van a matar...

Mart de Garriga ha dit...

Però sinblanca, què tens de poques feines! Tot lo dia emprenyant al meu blog amb idioteses.
Què m'expliques de Barcelona?
Em donaries una alegria si fos cert això que dius, rei meu, que tots els espanyols ja no volguessin viure aquí perquè ens troben "paletus". Ara me'ls imagín partint cap a l'altiplà desèrtic, cap als poblets aquells on s'acuben de calor, amb unes maletes plenes de "souvenirs" catalans.
I dius que ja ningú de vosaltres vol viure aquí? Encara anirà bé això.

Mart de Garriga ha dit...

Per cert, les càtedres de les universitats on s'ensenya català, no les pagau vosaltres sinó ells. Endemés Espanya és el país d'Europa on menys s'ensenya català a les universitats. Sempre anau endarrerits, pobrets!

Sinblancaporelmundo ha dit...

Els que volen viure DE Espanya són les empreses catalanes. La Caixa roba més de tres quartes parts a la resta de Espanya.

No t´emprenyis que a MAdrid n´hi molt de catalans que pas de madrilenys a tota Catalunlla i això que Madrid és solament una ciutat. Em sembla que el catalans, diguem-ne, de tota la vida hi deixen Catalunlla perquè ja no poden hi viure.

Ah, nen, quina llàstima que sigues pelut, quin desaprofitament...

Sinblancaporelmundo ha dit...

I per a què vols que la gent sàpia català a la resta d'Espanya? És que es fan classes de sevillanes o del dialecte guanche o asturianu a les universtitats catalanes?

Donsc no. Vosaltres sempre la llei de l'embut... Quin llests!

Mart de Garriga ha dit...

Ja et repeteixes massa, sinblanca, i només dius dois i dois. Crec que podem posar punt al nostre agradable intercanvi d'opinions, en el meu cas, i de bestieses en el teu.
Per acabar et diré que me la bufa si apreneu català o no a Espanya. Sempre heu destacat per rucs, deu esser la vostra aportació araboberber? Per tant, podeu seguir així perquè saber català només és per a privilegiats i per a cervells normals. El cas d'espanyols que viuen aquí quaranta anys i no el poden aprendre és patètic. Qualsevol marroquí, camerunès o ucraïnès n'aprèn en un tres i no res. Ves-te'n per la murada de Ciutat i trobaràs pla.

Sinblancaporelmundo ha dit...

jajajajajajajajajajajajajja

Supose que jo tinc la mateixa aportació árabo-berber que tu, ni més ni menys. I deu ser una mica bastant fort en el teu cas, perquè si no, d'on et ve aqueixa peludesa tan mascle que tens?

Jo preferisc aprendre lo lleidatà, del que tu sabràs molt. Ens diuen els filòlegs que el teu català i el qual jo vaig aprendre, bueno, jo vaig aprendre valencià, són molt semblants. Xiquet, però si potser som cusins i tot... Quina il·lusió!

Els estrangers el que aprenen és l'espanyol, o és que no has escoltat l'última estadística de la Generalitat? Per això la campanya aqueixa absurda de parlar-li en català a un equatorià.

Semblant estupidesa! Bueno, alguna cosa molt catalana, per cert.

Anònim ha dit...

Quina paciència, Mart, amb aquest/a colló amb anses!
Vaja cosa pesada i "paleta" espanyola!
Adolfo Mena.

Mart de Garriga ha dit...

adolfo mena,
si no m'hagués divertit no hi hagués perdut temps, però moltes estones estic desenfeinat.
al llarg de la vida n'he trobat tants d'espanyols curts de gambals!