dilluns, 3 de desembre del 2007

María Félix a Mallorca

Vet aquí l'actriu mexicana María Félix, retratada pel meu avi, dins les profunditats de les coves de Campanet, a Mallorca. Què hi degué venir a fer? Quan va venir? Què us sembla la foto?
He escrit a la web oficial de l'actriu i m'han respost tot d'una, però ningú sap quan va venir a Mallorca. Supòs que degué ésser durant els anys 50 del segle passat, però no tenc temps de fer treball d'hemeroteca. De totes maneres, em sona que el cosmopolita Matías Vallès va escriure un llibre amb el pas dels famosos per l'illa i miraré si el tenc.

5 comentaris:

Dessmond ha dit...

No pots trobar el fil de l'explicació per via familiar?.
Aquest foto dona l'impressió que és feta per un professional.

Anònim ha dit...

Bon vespre tenguem,
Sí que és una foto espectacular!!
No puc dir res més, perquè la meva ignorància absoluta sobre cinematografia m'impedeix fer cap comentari.
A reveure

Simar Éneg Ítram

Mart de Garriga ha dit...

Dessmond, el meu avi va morir el 1983 i ningú de la família recorda res de la qüestió.
El meu avi es dedicà professionalment a la fotografia, acumulà un impressionant arxiu de temes relacionats amb l'art (pintura, escultura, arquitectura, gravat, etc.) actualment depositat a l'arxiu de la Misericòrdia de la ciutat de Mallorca, però a hores d'ara encara no del tot classificat.

Anònim donmartinet,
més espectacular era na María Félix.

Anònim ha dit...

María Félix va esser a Mallorca pel maig de 1950. Va desembarcà en el port de Palma, a bord d'un flamant Cadillac, que causà sensació a la ciutat.
Va estar allotjada, of course, a l'hotel Formentor. S'acabava de separar del músic Agustín Lara, però ja anava camí d'un nou matrimoni, amb Jorge Negrete.
De memòria, crec recordar una imatge en la que es veu l'actriu amb un jove periodista del diari "Baleares", que es deia Pedro Serra. Sí, el mateix Pedro Serra que pensau…!

Mart de Garriga ha dit...

Josep-Joan, sort que encara hi ha periodistes de raça. Moltes gràcies per la informació. Disculpa'm que no l'hagi vista fins ara.