divendres, 2 de setembre de 2011

L'espió m'ho ha assegurat, avui de matí a la marina de Llucmajor, devers el cap Blanc: demà plourà. En haver pronunciat els mots màgics s'ha esmunyit dins la garriga, talment un mart. He de confessar que m'he commocionat. M'ha envestit l'olor de terra banyada. He sentit qualque xaragall dins el cervell. He vist les fulles dels tarongers reverdides pel ruixat. Ha calgut, però, contenir les meves emocions. He fet com si res i me n'he anat a fer feina. Millor no fer gaire fressa i seguir dissimulant. És mal vist estar contra el govern, tothom adora l'estiu, la calor repulsiva, la gentada vinguda del nord, els renous i les músiques idiotes. Els locutors del temps, amb una barra desfeta, diuen: "seguirà el bon temps" o sigui el sol impietós que corseca els meus arbres joves. Qualque dia el seny tornarà a regir. La gent es decantarà del sol el temps de l'estiu. Les ombres aniran cercades. Els turistes quedaran a ca seva on tenen les feines. La xurma se'n tornarà al seu redol i la utopia regnarà sobre la meva illa.

8 comentaris:

Pais secret ha dit...

Així sia! però a ca teva...
Aquí que duri una mica més es "bon temps", que ens deixi fer la verema amb els peus secs sense esquitxos de fang al raïm.
Els forasters ja els anem fent fora, ara queden els tranquils, ja queda menys...

Bona tornada Mart.

Mart de Garriga ha dit...

D'acord, em conform, però aquí ja començaren a veremar la setmana passada.

Misia ha dit...

Però tu no hi has estat pas, no eet quexis tant!!! :)

Anònim ha dit...

jo també enyor les tronades i plogudes a mitjanit de primeries de setembre. no em fa tanta nosa el bon temps. i avui posta de sol he vist un braverol per damunt el puig de ses mamelles. com es diu,
braverol si surt el demati, pots fer bon camí, si surt el capvespre demà ferem festa. que les plogudes no espenyin les veremes.

Mart de Garriga ha dit...

On no he estat, Mísia?

Mart de Garriga ha dit...

Anònim no venecià, vet aquí que el Puig de ses Mamelles està molt a prop del golf Vall d'Or -quin nomet- i les vibracions d'aquest lloc deuen desbaratar la pluja.

Anònim ha dit...

ja era hora que tornassis escriure! encara que no t'agrada l'estiu jo veig que es per devers la marina de Llucmajor.

Mart de Garriga ha dit...

Anònim 2, no ho deveu dir per la foto?