dimecres, 8 de febrer de 2012

Parlant clar no s'entenen

El becut vermell és un aliat dels que odiam els fassers i palmeres que embruten el nostre paisatge. El turisme és una dictadura de pensament únic on tothom ha de bavar quan passen els teutons gats com a moneietes, perquè ens deixen riquesa, ha, ha, ha! La majoria de la població del nostre país ha descobert Tàpies ara que és mortet. Dir que t'agrada el fred, la neu i la pluja és tan perillós com parlar dels bascos i el seu trull militar. Comprar diaris fa vell, llegir-los per internet fa modern. Els alemanys vénen perquè s'avorreixen a ca seva, no és estrany perquè hi ha més alemanys que aquí, però continuen avorrint-se aquí i avorrint-me a mi, de passada. N'Eduardo Jordà està tot gojós que hi torni haver premis ciudaz de palma de mallorcas en sud-americà. El seu avantpassat, Francesc Ferrari Billoch opinaria el mateix que ell. Alguns periodistes espanyols o hispanoparlants d'aquest país s'espolsen les puces forasteres gràcies a en Bausà i la seva trepa del Tercio. En Toni Pinya, convertit al judaisme, diu que han castigat Contador perquè és Espanyol, i una doneta de la qual no record el nom explica que han registrat una marca Saborea Mallorca, dins Saborea España, per promocionar -segons ella- la cuina d'aquestes dues illes. Per què no han registrat Saborea Ibiza y Formentera, Saborea las Pitiusas, Saborea el xum-xum hipi? La cuina espanyola, més enllà dels panets amb calamars de Madrid, existeix? Avís important: a Montuïri també fan doblegats, concretament a can Salat.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

I monjes a cas francès dels carrer dels Horts de Felanitx.

Mart de Garriga ha dit...

Senyor o senyora anònim, hi fan més bons els milfulls, al meu parer, però no són en perill d'extinció com els doblegats.