dimarts, 5 d’abril del 2011

Primavera d'estiu i primavera d'hivern

Quina gran diferència entre la primavera i la tardor -anomenada a Mallorca primavera d'estiu-! La primavera d'hivern representa el començament de la vida, anorreada per la calor de l'estiu. Les primeres pluges fan brostar les alzines. Se sent olor de terra humida i s'anuncia l'esclat dels bolets. Per tot hi ha senya que, a la fi, començarem a alenar en aquest país nostres semidesèrtic.
La primavera d'ara és tota una altra cosa. El públic, en bona part idiotitzat pels mitjans de comunicació del sistema turístic, es deleix pel bon temps, o més ben dit pel començament d'inacabables mesos sense pluja, amb un sol que socorra el cul a les llebres,amb la destrucció de tota la vida que la tardor i l'hivern havien endegat. Ens tocarà cercar un bon recer altre cop i malavejar que passi aviat. Quin il·lús!

2 comentaris:

Anònim ha dit...

No sé on vius tu, però per aquí on som jo, figueres, caquiers, ametlers,i molts altres, estan esplèndids... fins a la pròxima primavera.
Ja és ben ver que "tants de caps tants de barrets"! tanta sort! perquè si tots tenguéssim el mateix parer...!

Mart de Garriga ha dit...

anònim, no dubt de la bellesa de tots aquests arbres florits o coberts de fulles tendres. El que m'espanta és tot allò que vendrà tot seguit. També m'indigna la comunió amb rodes de molí turístiques de fer-nos creure que "bon temps" vol dir sequedat i calorassa.