divendres, 3 de juny del 2011

Ikea, altre cop

Ja hi tornam a ser. L'encantadora i simpàtica doctora Peñarrubia, de família castellanoparlant, va anar a fer les seves compres a la sucursal de Ciutat. Li calia fer uns tràmits burocràtics per renovar la targeta de client. Cap de les dues al·lotes, segurament sud-americanes, l'entengueren en català, i aquí ella ja vessà i demanà si qualcú entenia el català en aquella casa amb la seu veu poderosa i decidida. Comparegué un xitxarel·lo mallorquí que li digué que ella havia de tenir l'educació de parlar en espanyol perquè érem a Espanya. Es veu que els suecs i els espanyols s'encollen pel cantó nacionalista i colonial. I si no ho creieu, demanau-ho als noruecs, finlandesos o lapons. Recoman altre cop pensar-s'ho bé a l'hora de comprar en un lloc on contracten semblant feristea. Endemés, gairebé tot el que venen és fabricat per dins països de mosques i calorada, on els jornals són baratets i la llendera avinent.

4 comentaris:

Rita ha dit...

Avui hem anat a menjar un arròs fumat a la Barceloneta i el cambrer, quan li he començat a parlar, m'ha dit en castellà que no m'entenia, he tornat a repetir la pregunta en català i m'ha insistit en que no m'entenia -val a dir que el seu posat era de no penso baixar de burro- i li he dit que si vivia i treballava aquí havia de fer l'esforç d'entendre'ns i m'ha contestat que no tenia perquè. Aleshores li he dit que vingués una altra persona amb qui ens poguéssim entendre doncs.

Petons!

Mart de Garriga ha dit...

Rita, fa estona que no sé res teu i això és intolerabilíssim. Si tots ens comportàssim com a normals, els cambrers com aquests no tendrien feina al país.
Besades

Pilar ha dit...

Estam ben perduts perquè jo vaig sentir per la ràdio el Sr. ISERN QUE DEMÀ SERÀ BATLÍSSIM DE PALMA, que deia que era de mala educació no parlar amb castellà a un castellanoparlant, això és el que pensa el PP i ha tengut una gran majoria, com sabeu.

Mart de Garriga ha dit...

Pilar, tan perduts no hi estam. Només ens cal fer feina i seguir endavant. Cada cop som més i més segurs, més musculats. Isern: bram d'ase no puja al cel!